T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Mitat Enç Özel Eğitim Ortaokulu

TARİHÇE

   Mitat Enç İlkokulu 1993 yılında ilk olarak o zamanlar Yıldırım ilçemize bağlı Küçük Balık beldesindeki Halk Eğitim binasında eğitim-öğretime başlamıştır. 2 aylık bir geçmişten sonra binanın eğitim öğretime elverişli uygun olmamasından dolayı dr. Ayten Bozkaya İlköğretim Okulunun en üst katına taşınmıştır. Burada 1 yıl eğitim-öğretime devam edilmiştir.

   1994-1995 eğitim-öğretim yılında Osmangazi ilçesi Çeltik mahallesindeki Çeltik İlkokulu binasına taşınmıştır. 1995-1996 eğitim-öğretim yılı başında Çeltik İlkokulu öğrenci yetersizliğinden kapandığında bina Mitat Enç İlkokuluna kalmıştır. Çeltik mahallesine ulaşım bir hayli zor sağlanmaktaydı ancak 1.5 saatte kalkan belediye otobüslerle ulaşılabilmekteydi. Öğrenciler ise okula servis araçlarıyla gidip gelmekteydi.

Okulumuz 2000- 2001 eğitim-öğretim yılında Nilüfer ilçesindeki yeni okuluna taşındı. Bina ortopedik engellilerin eğitimi için planlanmış ve bu özür grubunun özellikleri dikkate alınarak 1500 metre kare alana 3 kat olarak yapılmıştır. Binanın en alt katını Duyum İşitme Engelliler Okulu kullanmaktadır. Binanın 3. Katını da İşitme Engelliler Meslek Lisesi kullanmaktadır. Binanın orta katı Mitat Enç İlkOkulu tarafından kullanılmaktadır. Okula yakın çevrede İpek Eğitim Ve Uygulama Okulu, Nilüfer İş Okulu, Nilüfer Rehberlik Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Okulumuz Nilüfer Hatun Caddesi üzerinde Ahmet Erdem Anadolu Lisesi karşısında bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2013 - Güncelleme: 01.03.2023 11:51 - Görüntülenme: 2625
  Beğen | 0  kişi beğendi